Şeytanın Avukatı Filmi Üzerine Bir İnceleme





Merhaba;

Bir önceki konuyu yazarken aklıma gelen Şeytanın Avukatı isimli film ile ilgili; özellikle replikleri üzerine kendi tarzımda bir yaklaşımda bulunmak istedim. Ancak bunun bir film eleştirisi tarzında olmasını beklemeyin lütfen. Yine aslında bu filmi anlatmak istediğim, paylaşmak istediğim şeyler adına bir araç olarak kullanmak istiyorum. Diyalog paylaşımları hat safhada olacağından sizden ricam bu filmi daha önce izlemeyenler yazıyı okumayı şu anda hemen bıraksınlar. Kalanlarla devam edeceğimizi umuyorum.

Bu blog yazısını okuduktan sonra, aşağıda linkini paylaşacağım video serisini de izlemenizi tavsiye ediyorum. Yıllar sonra Youtube kanalıma yüklemiş olduğum bu video serisi, size Şeytan ve planları, uygulamaları, yön ve yöntemleri hakkında yalnızca burada olduğu gibi bir kişinin söylemine dayanarak yapılan bir analizle değil, kendi tezleri üzerinden hazırladığım çok geniş bir analiz çalışmasını içermektedir. 

Okültizmin tanrısı kimdir? Şeytan diyerek geçme tanı - Part 1 

Okültizmin tanrısı kimdir? Şeytan diyerek geçme tanı - Part 2

Okültizmin tanrısı kimdir? Şeytan diyerek geçme tanı - Part 3



Evet başlayalım…
Haklı ya da haksız gözetmeksizin kazandığı davalarla dikkat çeken Kevın Lomax (Keanu Reeves) kendisine gelen büyük teklifi reddedemez ve Florida'dan New York'a taşınır. Yeni şirketinin patronu ise, John Milton (Al Pacino) adında çok zengin ve hırslı bir adamdır. Başlangıçta her şey güzel görünmektedir, davalar kazanılmaktadır, ama Kevin'in özel hayatı yavaş yavaş kararmaya, eşi Mary Ann (Charlize Theron) ile arası bozulmaya başlar. Bütün bunlarda John Milton'ın kelimelerle açıklanamayan bir etkisi vardır. Çünkü John Milton aslında bu filmde Şeytan’ı oynamaktadır. John Milton Şeytan olduğunu son sahnelerde iyice aşikar edecek ve bu gelişme sonraki anlarda final sahnesi dahil çok dikkat çekici diyaloglara sahne olacaktır.
**Siyah karakterlerle yazdığım alanlar filmin repliklerini, hemen altında lacivert karakter ile yazdığım alanlar da filimin kalın punto ile yazılmış repliklerine karşı Kuran ayetlerinin neler söylediğini göstermektedir.

Kevın filmde ilk dakikalarda
kişisel çıkarları için doğruyu bildiği halde gerçeği gizlediği için Şeytan’ın avucuna düşüyor gibi görünse de aslında ilerleyen dakikalarda Kevin’dan ve final sahnesinde Şeytan’ın ağzından duyduğumuz gibi bunun öncesindeki tüm davalarda da özgür iradesiyle irili ufaklı bir çok defa yanlış yolu tercih etmiştir.



2:42 Bile bile gerçeği yanlış ile karıştırmayın, gerçeği gizlemeyin. .


90:8 Ona vermedik mi? İki göz, 90:9 Bir dil ve iki dudak? 90:10 Ona iki yolu göstermedik mi? 90:11 Ne var ki zor yola katlanamadı.


76:3 Ona yolu gösterdik ya şükredendir ya da nankör.


ş11.JPG


İlerleyen dakikalarda Kevın’ın annesini ilahi söylerken bir Pazar ayininde görüyoruz ve Pazar günü çalıştığı için Kevın’ın karısını dışlayan bir konuşma dikkatimizi çekiyor. (Filmin sonuna doğru Kevın’ın annesinin Şeytan ile birlikte olması sonrasında Kevın’ın doğduğunu öğreniyoruz. Önceki yazımda yararlandığım videoda geçen bölümü burada tekrar hatırlatıyorum. Papaz, Pazar gününün önemiyle ilgili açıklamalara devam etti. Geçen tüm yıllar boyunca insanların Güneş’e tapmaları yaratıcıyı çok kızdırmıştı. Gelişmiş çok üstün milletler bile Güneş’e tapmışlardı. Ve dedi ki; “Bu tekrar ortaya çıkacak! Güneş’e direkt taparak değil belki ama Pazar gününü kutsallaştırarak. Baş Şeytan Pazar günü ayini ile otoritesini ve gücünü onlara hissettiriyor. Bu ayinler onu onurlandırıyordu. Tapınmayı simgeleştiren şeylerin başında Pazar günü ayinlerinin gelmesinin (SUN-DAY) sebebi Şeytan’ın bugünü kendi günü olarak seçmesiydi. Yaratıcı yedi günden birini (Cuma) kendine seçmişti. Şeytan da Pazar gününü… Her kim Pazar günü kiliseye giderse o davranış Şeytan’a yarıyor.”)


62:9 Ey gerçeği onaylayanlar, cuma (toplantı) günü namaza çağrıldığınızda ALLAH’ı anmak için acele edin ve alışverişi bırakın. Bilseniz, bu sizin için daha iyidir.


-Şeytan Kevın’a şöyle söyler: “Bizim sırrımız bu vurmadan önce yüzüne güleriz.


26:225 Onların (Sapkınların) her vadide koştuklarını (duruma göre yön değiştirdiklerini) görmez misin? 26:226 Ve onlar yapmadıkları şeyleri söylerler.


-Keçi kesip Şeytan’a tapan milyarder bir adamı savunması isteniyor. ancak Kevin ayin davasına sağlık hukuku davası olarak bakıyor.  “Bu bir test değil mi?” diye sorduğunda Şeytan “Her şey öyle değil mi?” diye karşılık veriyor.


76:2 Biz insanı bir sıvı karışımdan yarattık ki onu sınayalım. Bu yüzden onu işiten ve gören yaptık.


67:2 Hanginizin daha güzel işler yapacağını sınamak için ölümü ve hayatı yaratandır. O, Üstündür, Bağışlayandır


21:35 Her can ölümü tadacaktır. Sizi bir test olarak iyi ve kötü olaylarla sınarız ve dönüşünüz bizedir.


2:155 Sizi korkuyla, açlıkla, para, can ve ürün kaybıyla sınayacağız. Müjde ver sabredenlere…


29:2 İnsanlar, sadece “Gerçeği onayladık“ demeleriyle, hiç sınanmadan bırakılacaklarını mı sanıyor? 29:3 Kendilerinden öncekileri sınadık. Elbette ALLAH doğrucuları ile yalancıları birbirinden ayıracaktır.


-Ayin yapan adam “Kanın ruhani bir para olduğuna inanırız.” diyor.


-Şeytan:”Kutsal üçleme benzetmesiyle yaptığı hayatın üç kuralı var söyleminin açıklaması şöyle geliyor: Çalışabilirsin, eğlenebilirsin, çoğalabilirsin.”


29:64 Bu dünya hayatı bir eğlence ve oyundan başka bir şey değildir. Ahiret yurdu ise gerçek hayattır; bir bilselerdi.


57:20 Bilesiniz ki dünya hayatı bir oyun, eğlence, süs, aranızda övünme, para ve çocuk çoğaltma yarışından ibarettir. Bu, inkârcıların hoşuna giden bir bitkiyi yetiştiren bir yağmura benzer. Ne var ki daha sonra o bitki kurur, sararır ve sonunda çer çöp olur. Ahirette ise ALLAH’tan çetin bir azap, bir bağışlanma ve hoşnutluk vardır. Dünya hayatı, kandıran, geçici bir zevkten ibarettir.


47:36 Dünya hayatı bir oyun ve eğlenceden ibarettir. Gerçeği onaylayıp erdemli davranırsanız, ödüllerinizi verir. O sizden paralarınızı istemiyor.


3:14 Kadınları, çocukları, yığınlarla altın ve gümüşü, eğitilmiş atları, davarları ve ekinleri sevmek gibi zevkler insanlara alımlı görünür. Bunlar dünya hayatının nimetleridir.Oysa gidilecek en güzel yer ALLAH katındadır.


ş3.JPG


-Şeytan: “En başından beri beni hep küçük gördüler ama sen bile evrenin efendisi olduğumu tahmin edemiyorsun öyle değil mi? Kendine bu kadar güvenme evlat. Ne kadar iyi olursan ol, asla dikkatleri üstüne çekme. Bu en büyük hatan olur. Her zaman küçük görünmek zorundasın. (Daha önceki yazımda yararlandığım videoda bahsedildiğini hatırlayacağınız gibi 1700’lü yıllarda toplanan Şeytani konseyde alının kararların biri buydu.Halka Şeytanın zürriyetinin olmadığını farz ettirmeye çalışmak.)sessiz ol, küçük adam ol. Aptalı oyna, istenmeyeni... Saf görünen zeki ol. Mona Lisa'nın eteğindeki el benim. Ben bir sürprizim evlat, geldiğimi asla görmezler. Sende eksik olan bu.”


1:2: Övgü evrenlerin Rabbi Allah’a dır.


45:36 Göklerin Rabbi, yerin Rabbi ve evrenlerin Rabbi olan ALLAH’a övgüler olsun.


6:45 Zulmeden topluluğun ardı böyle kesilir. Övgü, evrenlerin Rabbi ALLAH’a yaraşır.


7:27 ....O ve kabilesi sizin onları görmediğiniz yerden sizi görürler. Biz, sapkınları, onaylamayanların dostları yaptık.


7:200 Sapkından ne zaman kötü bir düşünce zihnini tırmalarsa, ALLAH’a sığın; O İşitendir, Bilendir. 7:201 Erdemlilere her ne zaman sapkından karanlık bir öneri ulaşsa hemen hatırlarlar. Böylece hemen görürler. 7:202 (Sapkınlar) kardeşlerini ise azgınlığa sürüklerler ve bundan hiç geri durmazlar.


- Şeytan: “En büyük kötülük tavsiyedir.”


103:2 İnsanlar zarardadır. 103:3 Ancak gerçeği onaylayıp erdemli davrananlar, birbirlerine gerçeği öğütleyenler ve birbirlerine sabretmeyi öğütleyenler hariç.


4:58 ALLAH emaneti sahiplerine vermenizi, insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle hükmetmenizi emreder.ALLAH size ne güzel öğüt veriyor.ALLAH İşitendir, Görendir.


87:9 Öğüt yararlı olacaksa öğüt ver. 87:10 Saygı duyanlar öğüt alacaktır. 87:11 Mutsuz ise ondan yan çizecektir. 87:12 Ve büyük ateşe girecektir. 87:13 Nitekim, orada ne ölecek, ne de yaşayacaktır. 87:14 Kurtulmuştur arınan


ş4.JPG
- Aynı apartmanda oturdukları komşularından Mary Ann’ e bir tavsiye geliyor. “Satın almalısın bir kere giymelisin ve fırlatıp atmalısın. Bu seni biraz rahatlatır. Ben derim ki hepsini harca.”
90:6 (Övünerek) “Çok para harcadım“ diyor. 90:7 Kimsenin kendisini görmediğini mi sanıyor?
25:67 Onlar verirken savurganlık ve cimrilik yapmaz, ikisi arasında dengeli harcarlar.
7:31 Ademoğulları, mescitlere giderken süsleniniz. Yeyiniz içiniz; ancak oburluk ve savurganlık yapmayınız. O, oburları ve savurganları sevmez.
04:06 Evlenme çağına gelinceye kadar yetimleri gözetip deneyin. Onların akılca olgunlaştıklarını görürseniz, mallarını kendilerine teslim edin. "Büyüyecekler de mallarına sahip olacaklar" endişesiyle onları israf ederek, tez elden yemeyin. Zengin olan, onların malını yemekten çekinsin. Fakir olan ise, meşrû sûrette yesin. Mallarını kendilerine verdiğiniz zaman, bunu şahitler karşısında yapın. Hesap görücü olarak Allah yeter.


6:141 Çardaklı ve çardaksız bahçeleri, ürünleri, çeşit çeşit hurmaları, ekinleri, zeytinleri ve narları–benzer veya farklı–yaratan O’dur. Her biri meyve verdiği zaman meyvesinden yiyin ve hakkını da hasat gününde verin. Savurganlık yapmayın; O, savurganları sevmez.


7:31 Ademoğulları, mescitlere giderken süsleniniz. Yeyiniz içiniz; ancak oburluk ve savurganlık yapmayınız. O, oburları ve savurganları sevmez.


17:26 Akrabalara haklarını ver. İhtiyaç sahiplerine ve yolcuya da… Ancak saçıp savurma. 17:27 Kuşkusuz, saçıp savuranlar sapkınların dostlarıdır ve sapkın Rabbine karşı nankördür.


-Eddie diye Şeytan’ın tüm pis işlerinde çalışan bir adamdan bahsederken bu adamın girdiği bazı günahları sayıyor ve Tanrı’nın evlatları değil mi? diyor. Tanrı’nın özel yaratıkları…
9:30 Yahudiler: “Uzeyr ALLAH’ın oğludur“ dediler. Hıristiyanlar da, “Mesih ALLAH’ın oğludur“ dediler. Bu, ağızlarından çıkan sözleridir. Önceden inkâr etmiş olanların sözlerini taklit ediyorlar.ALLAH onları mahkûmeder. Nasıl da çevriliyorlar?
21:26 “Rahman bir çocuk edindi“ dediler. O yücedir. Oysa onlar onurlu kullardır. 21:27 Onlar O’ndan önce söz söylemezler; O’nun emirlerini ise titizlikle uygularlar.
2:116 “ALLAH çocuk edindi“ dediler. Haşa, O yücedir. Göklerde ve yerde olanların hepsi O’nundur, hepsi O’na boyun eğmiştir. 2:117 Gökleri ve yeri yoktan var edendir. Bir işin olmasını dilerse, ona sadece “Ol“ der ve olur.
19:88 Hatta “Rahman çocuk edindi“dediler. 19:89 Siz, küstahça bir tez ileri sürdünüz. 19:90 Bu küstahlıktan ötürü neredeyse gökler parçalanacak, yer yarılacak ve dağlar göçecektir. 19:91 Rahman’a çocuk yakıştırdılar diye… 19:92 Çocuk edinmek Rahman’a yakışmaz. 19:93 Göklerde ve yerde kim varsa, Rahman’a kul olarak gelecektir. 19:94 Onları kuşatmış ve tek tek saymıştır. 19:95 Onların hepsi, Diriliş günü O’na tek başına gelecektir.
112:3 “Doğurmamış, doğurulmamıştır.”
ş2.JPG
-Şeytan: Bir sonraki bin yıl köşeden görünmek üzere Kevin. (Eddie ile ilgili bilgi aktarırken aslında insanları onunla örneklendiriyor.) Eddie’ye iyi bak Kevın çünkü o gelecek bin yıl insanın en iyi örneği olacak. İnsan geldiği yerde bir sır değil. (İnsanın zayıf noktalarını çok iyi bildiğini anlatıyor.) İnsan iştahını öyle bir noktaya kadar keskinleştirirsin ki sadece isteyerek maddeyi atomlarına ayırabilir. Katedral büyüklüğünde egolar geliştirirsin. Dünyayı fiber optik olarak her ego atımını algılayacak şekilde birbirine bağlarsın.
02:54  ...Yaratıcınıza tövbe edin ve nefsinizi (egonuzu) öldürün/nefsinizle yüzleşin. Bu, yaratıcınız katında sizin için daha iyidir.” O, sizi affeder. Elbette O, tövbeleri kabul edendir, Rahim’dir.
38:26 Ey Davud, biz seni yeryüzünde yönetici kıldık. Halkın arasında adaletle yargı ver, hevesine ve duygularına kapılma, sonra seni ALLAH’ın yolundan saptırır. ALLAH’ın yolundan sapanlara, Hesap Gününü unuttukları için çetin bir ceza vardır.
En sıkıcı ve sıradan düşleri bile dolar yeşili, altın fantezilerle bezersin. Ta ki her insan arzularının peşinde bir imparator olana dek. Kendi tanrısı olana dek. (Egoların büyüdükçe aslında kendini bile Allah’a ortak koşmaya başlarsın. Firavun elindekilere ve gücüne dayanarak Musa’ya karşı Tanrılık iddia etmişti.)
25:43 Egosunu tanrı edinen kişiyi gördün mü? Sen mi ona avukatlık edeceksin?
45:23 Fantazilerini tanrı edinen kimseye dikkat ettin mi? NitekimALLAHonu bilerek saptırmış, işitme duyusunu ve beynini mühürlemiş ve görüşüne perde koymuştur. ALLAH’tan başka kim onu doğruya iletebilir? Öğüt almaz mısınız?
Peki ondan sonra nereye gidersin. Bir anlaşmadan diğerine koşup dururken bu dünyayı kimse önemsemez. Hava yoğunlaşır, sular kirlenir, arıların balı bile metalik bir radyoaktivite tadı alır ve bu her gün ve her an devam eder. Hazırlanmayı düşünme şansın bile yoktur. (Neye hazırlanmaktan bahsediyor acaba?Şeytan da gerçeği biliyor ve ahiret gününde insanın kalacağı zor durumdan haberdar) Geleceğini satın alır, geleceği satarsın. Taki gelecek kalmayana kadar.
69:1 Gerçekleşen (olay). 69:2 Nedir o gerçekleşen? 69:3 Gerçekleşenin ne olduğunu nerdenbileceksin? 69:13 Boruya bir kez üfürüldüğü zaman, 69:14 Yer ve dağlar kaldırılıp birbirine çarpılıp darmadağın edildiği zaman, 69:15 İşte o gün kaçınılmaz olay gerçekleşmiştir. 69:16 Gök yarılmıştır, parçalanmıştır. 69:17 Denetçiler her yandadır. Rabbinin yönetimi o gün sekiz (evren) üzerinde egemen olacaktır.* 69:18 O gün ortaya çıkarılırsınız ve hiçbir şeyiniz gizli kalmaz. 69:19 Kitabı sağından verilen, “Alın kitabımı okuyun“der, 69:20 “Hesabımla karşılaşacağımı bekliyordum.” 69:21 O mutlu bir yaşantı içindedir, 69:22 Yüksek bir bahçede, 69:23 Meyveleri ulaşılabilecek mesafededir. 69:24 Geçmiş günlerinizde yaptığınız işlerden ötürü afiyetle yiyiniz, içiniz. 69:25 Kitabı solundan verilenlere gelince, onlar, “Keşke kitabım bana verilmeseydi“der, 69:26 “Hesabımın ne olduğunu öğrenmeyeydim.” 69:27 “Keşke ölümüm sonum olsaydı.” 69:28 “Param bana yaramadı.” 69:29 “Tüm gücümü yitirdim.” 69:30 Yakalayın, bağlayın onu. 69:31 Ve sonra cehennemde yakın. 69:32 Sonra, onu yetmiş arşın boyunda bir zincire vurun. 69:33 Çünkü o, Yüce ALLAH’ı onaylamıyordu. 69:34 Yoksullara yedirmeye de çalışmıyordu.69:35 Bu yüzden onun buralarda bir dostu yoktur. 69:36 Hiçbir yiyeceğide… İrin hariç, 69:37 Onu ancak günahkarlar yer. 69:38 Yemin ederim gördüklerinize, 69:39 Ve görmediklerinize, 69:40 Ki bu şerefli bir elçinin (getirdiği) sözdür. 69:41 O bir şair sözü değildir; ne de az onaylıyorsunuz? 69:42 Kahin sözü de değildir; ne de az düşünüyorsunuz? 69:43 Evrenlerin Rabbinden indirilmedir.
ş5.JPG
Yoldan çıkmış bir trendeyiz evlat. Geleceğe doğru koşan sayıları milyarlara varan insanlar var ve her biri Tanrı’nın eski gezegenini biraz daha fazla becermek için hazırlanır. Siber uzayda hesaplarını biraz daha doldurabilmek için temiz sibernetik klavyelerinin başında otururken kendilerini de her türlü pislikten arındırmayı da unutmazlar. Sonunda gerçek kaçınılmaz olur. Yaptıklarının hesabını vermen gerek Eddie (insan), özgürlüğü satın almak için biraz geç kaldın. Miden fazla dolu. Penisin artık aşınmış. Gözlerin artık kan çanağına dönmüş ve birinin sana yardım etmesi için bağırıyorsun. Ama tahmin et ne oldu Eddie (insan) etrafta hiç kimse yok. Artık yapayalnızsın Eddie(insan). Seni Tanrı’nın özel küçük yaratığı!! (2:30-34)
17:62: “Benden üstün kıldığın şu kişiyi görüyor musun? Beni diriliş gününe kadar geciktirirsen, onun soyunu pek azı hariç sahiplenip perişan edeceğim.” dedi.


2:30 Rabbin, meleklere şöyle demişti: “Yeryüzüne bir halife yerleştireceğim.” melekler de: “Orada bozgunculuk yapacak, kan akıtacak birisini mi yerleştireceksin? Halbuki biz seni överek yüceltiyor ve mutlak otoriteni onaylıyoruz“ dediler. “Bilmediğinizi Ben bilirim“ dedi. 2:31 Adem’e tüm isimleri (nitelemeleri) öğretti, sonra onları meleklere sunup, “Doğru iseniz, şunların isimlerini (özelliklerini, niteliklerini) siz bana bildirin“ dedi.  2:32 Dediler: “Sen Yücesin, senin bize öğrettiğinden başka bir bilgimiz yok. Sen Bilensin, Bilgesin.” 2:33 Dedi: “Adem! Onların isimlerini şunlara haber ver.” İsimlerini onlara haber verince, “Size, yerin ve göklerin sırlarını biliyorum, açıkladığınızı da gizlediğinizi de biliyorum dememiş miydim“ dedi. Sapkının İnsanla, İnsanın da sapkınla Sınanması 2:34 Denetçilere, “Adem’e secde edin“ dedik. İblis hariç hepsi secde ettiler, o ise diretti, büyüklük tasladı ve nankörlük etti.
81:1 Güneş yuvarlandığı zaman, 81:2 Yıldızlar solduğu zaman, 81:3 Dağlar yürütüldüğü zaman, 81:4 En değerli mallar terk edildiği zaman, 81:5 Yabani hayvanlar toplandığı zaman, 81:6 Denizler kaynatıldığı zaman, 81:7 Nefisler/kişiler çiftleştirildiği zaman, 81:8 Doğduktan hemen sonra öldürülen kız çocuğu sorulduğu zaman: 81:9 Hangi suçtan ötürü öldürüldü diye. 81:10 Kayıtlar yayımlandığı zaman, 81:11 Gök yerinden oynatıldığı zaman, 81:12 Cehennem alevlendirildiği zaman, 81:13 Bahçe yaklaştırıldığı zaman, 81:14 Her kişi ne yapıp getirdiğini bilir
82:17 Din Gününün ne olduğunu bilir misin? 82:18 Evet, Din Gününün ne olduğunu bilir misin? 82:19 O gün kimsenin kimseye yardımı dokunmaz. O gün tüm kararlar yalnız ALLAH’a aittir.
86:9 Gizemlerin ortaya çıkarılacağı gün. 86:10 Onun ne bir gücü ne de bir yardımcısı olmayacaktır.


Belki bu doğrudur. Belki Tanrı arada sırada zarlarını kullanmıştır. Belki de bizi yalnız bıraktı.
86:4 Her kişinin üzerinde mutlaka bir koruyucu vardır.
50:16 İnsanı biz yarattık ve onun kendi kendine neyi fısıldadığını iyi biliriz. Biz ona şahdamarından daha yakınız. 50:17 Sağında ve solunda iki alıcımelekoturmuş kaydetmektedirler. 50:18 Yanında gözetleyen tanıklar olmaksızın ağzından bir söz çıkmaz. 50:19 Sonunda ölüm sarhoşluğu gerçekten gelmiştir; işte senin kendisinden kaçıp durduğun şey budur. 50:20 Boruya üflenmiştir. Bu, söz verilen gündür. 50:21 Her can yanında bir sürücü ve bir tanık ile gelir.
3:175 Sapkın ancak kendi dostlarına korku verir. Onlardan korkmayın, benden korkun; gerçekten onaylamışsanız.
25:29 …”Gerçekten, sapkın insanı yarı yolda bırakır.”


-Kevın’ın annesi: “İncil’in her kelimesini biliyordu.” ("Şeytan" Kimdir,Ne İster? adlı yazımda Roger Monreau’nun anlattıklarından bahsetmiştim orada Şeytan’ın İncil’i araştırdığını ve buradan yeni fikirler edinmeye çalıştığını söylüyorlardı. Hatırlayalım: Şeytan, insanlar tarafından bilimsel alanda muhteşem keşifler olacağını gördü. Görülmemiş bir çağ olacak. Akımı yaşayan herkes değişecek. Aynı zamanda zamanın sonunu hızlandıracak hizmet hakkındaydı. Zamanın sonuna doğru kötü ve iyinin karşılaşacağı zamana… Papaz dedi ki; Şeytan İncil’i araştırıyor. Daniel 12:4’ de buldu ki ; Bize zamanın sonu diye bahsediliyor. Bu dönemde bilgi artacak. Anladık ki biz o noktaya ilerliyoruz. )


- Seni izliyordum, bekliyordum, nefesimi tutuyordum. Ama ben bir kuklacı değilim. Bir şeylerin olmasını sağlamam. İşler bu şekilde işlemez. Özgür irade tıpkı kelebek kanatlarına benzer. Bir kere dokundun mu bir daha yerden havalanamazlar. Hayır. Ben sadece sahneyi hazırladım. Kendi iplerini kendin kontrol ediyorsun.


8:48 Sapkın, işlerini onlara süslemiş ve: “Bugün halktan kimse sizi yenemez, ben sizin yanınızdayım“ demişti. İki ordu yüz yüze gelince de, topukları üzerine geri dönüp, “Sizinle bir ilgim yok, sizin görmediğinizi görüyorum ve ALLAH’tan korkarım. ALLAH’ın cezası çetindir“demişti.
14:22 Karar yayımlandıktan sonra sapkın onlara şöyle dedi: “ALLAH size gerçeği söz verdi, ben ise size söz verdim ve sözümden caydım. Benim sizin üzerinize herhangi bir gücüm yoktu; ben sizi çağırdım, siz de bana katıldınız. Bundan dolayı beni kınamayın, yalnızca kendinizi kınayın. Ne siz beni kurtarabilirsiniz ne de ben sizi kurtarabilirim. Beni ortak koşmanızı zaten önce de inkâr etmiştim. Zalimler için acı bir azap vardır.“
4:119: “Onları saptıracağım, onları kuruntularla oyalayacağım, hayvanların kulaklarını yarmalarını (böylece etlerini haram etmelerini) emredeceğim. Allah’ın yaratışını/tasarımını değiştirmelerini emredeceğim.” Kim Allah yerine sapkını dost ve egemen edinirse apaçık bir kayba uğramıştır.


2:120: Şeytan onlara söz verir, ümit verir, Gerçekte, sapkının onlara verdiği söz kandırmadan başka bir şey değil. 

17:64: “Onlardan gücünün yettiğini sesinle yerinden oynat, onlara karşı tüm gücünü ve adamlarını seferber et, paralarının ve çocuklarının da bir bölümüne ortak ol ve onlara umut ver.” Sapkın onlara ancak sahte umutlar verir.


17:65: “Kullarıma gelince, senin onlar üzerine hiçbir gücün yoktur.” Koruyucu olarak Rabbin yeter.”
15:39: Dedi ki; “Rabbim beni yoldan çıkarttığın için, onları yeryüzünde ayartıp topluca saptıracağım.” (Şeytan kendi saptığı halde Allah’a iftira ediyor 16:35 numaralı ayete bknz.)
15:40: “Kendilerini sadece sana adayanlar hariç.”
15:41: Dedi ki: “İşte benim değişmez yasam budur.”


- Kevın’a tüm kötü şeylerin kendi tercihi olduğunu söyler. Bile bile suçlu olanları savundur der misali “ Ya senin seçtiğin yön” der Şeytan. Kevın bunu reddederek her şeyi kendisine Şeytan’ın yaptırdığını iddia ederek öfkelenir. Şeytan: “Ben bunu asla yapmam Kevın! Sana ne dediğimi hatırla - Belki kaybetme sıran gelmiştir.” Sen buna inanmadın. Kevın “ Ben kaybetmem, ben kazanırım, ben avukatım, ben bunu yaparım.”
- Delillerim bu kadar!! Şüphe yok ki kibir benim en sevdiğim günah. Kevin bu çok doğaldır. Kendini beğenme doğandan gelen bir uyuşturucudur.
17:37 Yeryüzünde kibirli kibirli dolaşma sen ne yeri delebilirsin ne de dağlar kadar boylu olabilirsin. 17:38 Tüm bunlar, Rabbin tarafından hoş görülmeyen kötü davranışlardır.
31:18 “Büyüklük taslayarak halkı küçümseme, yeryüzünde de böbürlenerek dolaşma.ALLAH kendini beğenip övüneni sevmez.” (Lokman’ın oğluna öğüdü)
96:6 Doğrusu, insan azar; 96:7 Kendini yeterli görerek.
ş7.JPG
-Benden ne istiyorsun? der Kevın. Şeytan: Senden kendin olmanı istiyorum. Biliyor musun hep söylerim evlat “Suçluluk sırtta taşınan bir çuval tuğla gibidir. Tek yapman gereken yere bırakmaktır. O tuğlaları kimin için taşıdığını söyle bana. Tanrı için mi? Cevap bu mu? Tanrı mı?  Sana tanrı hakkında bir iki sır vereyim. Tanrı seyretmeyi sever. O bir oyunbazdır. Bir düşünsene, insana içgüdüler verir sana bu olağanüstü yetiyi verir, sonra ne yapar dersin? Sırf kendi eğlencesi için, kendi özel kozmik komedi filmi için tam zıttı kurallar koyar. Gelmiş geçmiş en büyük ahmak. Bak, ama dokunma. Dokun, ama tatma. Tat, ama yutma. Ve sen sekip dururken, o ne yapar? Hasta, kahrolası kıçıyla güler! Hasisin tekidir! sadisttir! görevi başında bulunmayan bir derebeyidir! buna tapmak mı? Asla. (Genel açıklama için Arayış adlı yazımı okuyunuz.)


38:27 Göğü, yeri ve aralarındakileri boş yere yaratmadık. Bu inkâr edenlerin sanısıdır. Kendilerini ateşe soktukları için inkâr edenlere yazıklar olsun. 38:28 Gerçeği onaylayıp iyi davrananları, yeryüzünde bozgunculuk yapanlar gibi mi tutacağız? Erdemlilere, yoldan çıkanlar gibi mi davranacağız? 38:29 Sana indirdiğimiz bu kitap kutludur; ayetlerini incelesinler ve akıl sahipleri öğüt alsınlar.


6:160 Kim iyilik getirirse, kendisine getirdiğinin on katı vardır. Kim kötülük getirirse, ancak dengiyle cezalandırılır ve kendilerine haksızlık edilmez.


7:180 En güzel isimler ALLAH’ındır; öyleyse O’nu onlarla çağırın. O’nun isimlerini tahrif edenleri bırakın; yaptıklarının cezasını çekeceklerdir. 7:181 Yarattıklarımızın arasında bir topluluk var ki gerçek ile yol gösterirler ve yine onunla hakkı gözetirler. 7:182 Ayetlerimizi yalanlayanlara gelince, onlar farkına varmadan onları yavaş yavaş sonlarına yaklaştıracağız. 7:183 Hatta onlara umut veririm. Planım çetindir.
75:20 Ne var ki, siz geçici (dünyayı) seviyorsunuz. 75:21 Ahireti ise önemsemiyorsunuz.


6:54 Ayetlerimizi onaylayanlara gelince, “Size selam olsun. Rabbiniz merhametli davranmayı prensip edindi. Bunun için, her kim bilmeyerek işlediği bir kötülükten sonra tövbe ederek kendini düzeltirse, bilsin ki O Bağışlayandır, Rahimdir.”


-Kevın: Cennette köle olmaktansa cehennemde kral olurum. Söylediğin bu mu?


- Neden olmasın. Ben her şeyin başladığı o günden beri insanlığı ilgilendiren her şeye burnumu sokuyorum. İnsan oğlunun hissettiği her heyecan her tat için ben ilham kaynağı oldum. İsteklerini her zaman önemsedim ve onları asla yargılamadım ben. Neden? Çünkü bütün eksik yönlerine rağmen insanoğlunu asla reddetmedim. Ben bir insan dostuyum. ben hümanistim. Belki de son hümanistim. Şimdi cevap ver Kevın.Aklı başında kim 20. yy’ın tamamen benim olduğunu reddedebilir. Bunların hepsi benim. Yükseliyorum. Kevın bu artık benim zamanım. Bizim zamanımız.


35:6 Sapkın sizin düşmanınızdır, siz de onu düşman edinin. O partisini sadece cehennem halkı olmaya çağırır.


2:168 İnsanlar! Yerin helal ve temiz ürünlerinden yiyin, sapkının adımlarını izlemeyin; o size açık düşmandır.


-Kevın bir anlaşma, bir söz istiyor, vaad istiyor Şeytandan… “Ne istersen” diyor Şeytan. “Başlangıç olarak mutluluğa ne dersin hemen mutluluk, istediğin zaman mutluluk. Hemen nasıl istersen. Kokaini ilk çekişteki mutluluk ya da yabancı bir kızın yatak odasına giriş. Jüride bir gülümseme, gücünün önünde eğiliyorlar düşünsene… Sana zevk veririm, özgürlük asla üzgün olduğunu söylememektir.


- Kevın :Neden hukuk? Neden avukatlar? (Bu arada "Şeytan" Kimdir,Ne İster? adlı yazımda Roger Monreau’nun avukatlar hakkında anlattıklarını okumanızı öneririm.)
Şeytan: Çünkü hukuk evlat elimizi her şeye atmamızı sağlıyor. Bu en etkili geçiş belgesi. Yani ruhban sınıfı bebeğim. Şuanda yeryüzünde bulunan avukat sayısınca daha fazlasının şu anda üniversite de olduğunu biliyor musun? Hepsi ateş saçıyor.


-Kevın: “İncil’de kaybedeceğin yazıyor baba. Biz kaybetmeye mahkumuz.”


58:19 Sapkın onları sahiplenmiş ve onlara ALLAH’ın mesajını unutturmuştur. Onlar sapkının partisidir. Sapkının partisi kesinlikle kaybedecektir.


ş8.JPG


-Şeytan Kevın’a İncil’in kaynağını sorgulamasını iğneleyici bir üslupla soruyor. “Ancak kaynağını bir düşün evlat. Üstelik biz kendi kitabımızı yazacağız.”


6:115 Rabbinin kelimeleri doğruluk ve adaletle tamamlanmıştır. O’nun sözlerini değiştirebilecek yoktur. O, İşitendir, Bilendir.


41:41 Kendilerine mesaj ulaştıktan sonra onu inkâr edenler bilsin ki o üstün bir kitaptır, Bilendir.


41:42 Batıl, onun ne önünden ne de ardından yaklaşamaz. Bilge ve övgüye layık olanın indirdiği bir vahiydir.


7:40 Ayetlerimizi inkâr edenlere ve onlara karşı büyüklük taslayanlara göğün kapısı açılmaz ve deve iğne deliğinden geçmedikçe de bahçeye girmezler. Suçluları böyle cezalandırırız.


15:9 Kuşkusuz mesajı biz, evet biz indirdik ve onu koruyacak da elbette yine biziz.(Arayış isimli yazımı okuyunuz.)


Kevın özgür iradesiyle Şeytan’ın isteklerine karşı geldiğinde Şeytan’ın ona karşı hiçbir gücü kalmıyor ve film tekrar ilk sahneye dönüyor. Her bir yeni başlangıçta insan zayıf noktaları nedeniyle Şeytan’a tekrar yenik düşer demek ister gibi Kevın kendini beğenme duygusunun öne çıkmasıyla Şeytan’a kazanması için yeni bir şans vermiş oluyor.


-Sen bir yıldızsın Kevın!
ş10.JPG
-Kibir kesinlikle en sevdiğim günah.



ş12.JPG

Aşağıdaki yazıları da okumanızı tavsiye ederim:

"Şeytan" Kimdir? Ne İster? 

https://bit.ly/2XbED1W  

Kuantum Teorisi, Tek Bilinç, Kuantum Düşünce- Yeni Dünya Dinine Hoşgeldiniz!  
https://bit.ly/2MqoYIl

Gotthard Base Tünel Açılışı-Gizli Elitlerin Gözönündeki Ayinleri                           
https://bit.ly/2NuXlyO

HİPNOTİZM "Şeytanın Şapkadan Çıkardığı Tavşan"                      
https://bit.ly/32jBFdq

David Icke Analizi: "İnsanoğlu Aynaya Bak!"                                                        
https://bit.ly/2Mo4ikh

Yorumlar

  1. yüreğine sağlık. Çok güzel. Her cümlesinden ders çıkararak okudum. Allah razı olsun

    YanıtlaSil
  2. Allah razı olsun.. Çok açıklayici insana çok şey katiyor..

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler güzel bi incelemeydi.

    YanıtlaSil
  4. filmin son sahnesindeki ensest olayı için yorum yapmamışsınız

    YanıtlaSil

Yorum Gönder