İşkence ve Zulüm "Büyük Bir Sınav"


Merhaba,

Allah’ın ipine sarılmak ve İslam/Barış ile kavuşmak büyük bir sınav, ancak o yolda her türlü sıkıntıya katlanarak İslam içinde kalmak ve büyük testlerden başarıyla çıkmak da bir o kadar çetin olabiliyor.

İnsanlığın önceki tarihlerinden bugüne zulüm, işkence ve gücü elinde bulunduran kişilerin/toplumların azınlıklarına, farklı fikirde olanlarına eziyet etmesi, asimile etmeye çalışması ve kendi fikirlerini dayatması dönem dönem büyük acılara şahit olunmasına sebep olmuştur. Fakat dünyanın toplumsal bilinçaltı hiçbir zaman ders almadı; ne Hitler’in zulmünden ne de Firavun’un…

Bilginin ve özgür düşüncenin en büyük güç olduğu, toplumların büyük bir kısmı tarafından kabul edilmiş olmasına rağmen, bugün hala dünya toplumları fırsatını ellerine geçirdikleri her anda kendilerinden olanın genlerini, dinlerini ya da yaşam şekillerini devam ettirmek, diğerlerininkini ise hayattan silmek için savaş içine girebiliyorlar.

Olup bitenler ile ilgili haberleri okurken, izlerken ya da dinlerken empati kurmak bile hayatımızı alt üst ediyorken bu yaşananları bir insan topluluğunun diğerine yaptığı bu işkencelerin hala devam ettiğini bilmek gerçekten kişiyi kahrediyor. Biz “kişiler” devletler ve yöneticiler kadar güçlü değiliz. Bizim sadece vicdanlı kalplerimiz, doğru söze ulaşmaya çalışan dillerimiz, açacak kucağımız ve zulme uğrayanların acılarını dinleyecek kulaklarımız var. Sadece iyi insanların yaşadığı toplumların yöneticileri iyi olur, toplumlar kendilerini yönetenleri yine kendi içlerinden çıkarırlar. Şayet zulme ses çıkarmayan, öldürmekten beter olan işkencenin sürmesine göz yuman insanlar isek, bizleri yönetenler de bu kişilerden çıkacaktır. O zaman da bir toplum için asıl korkulan şey başa gelir…

2:258 ...ALLAH zalim toplumu doğruya iletmez.

2:264 ALLAH inkârcı toplumu doğruya iletmez.

6:47 De: "ALLAH'ın azabı size ansızın veya duyurudan sonra gelse… Zalim toplumdan başkası mı yok edilir?"

9:109 Yapısını ALLAH'ın onayı ve erdemlilik üzerine kuran mı, yoksa yapısını bir uçurumun kenarına kurup onunla birlikte cehennem ateşine yuvarlanan mı daha iyidir? ALLAH zulmeden bir toplumu doğruya ulaştırmaz.

17:16 Biz bir toplumu yok etmek istediğimiz zaman onun ileri gelen varlıklılarının orada kötülük yapmasına izin veririz. Böylece o topluma verilmiş söz gerçekleşir ve onu yerle bir ederiz.

18:59  İşte, haksızlık ettikleri için yok ettiğimiz toplumlar… Hepsinin helakı için belli bir süre belirlemiştik.

21:11 Nice ülkeleri, haksızlık etmelerinden ötürü kırıp geçirdik ve ardlarından başka toplumlar varettik.

27:52 Zulmetmeleri yüzünden, işte çökmüş evleri… Bilen bir toplum için bunda bir ders olmalı.

28:58 Kendilerine verilen nimetlere nankörlük eden nice toplumları yok etmişizdir. İşte şunlar, kendilerinden sonra pek az kimse tarafından ikametgah edinilmiş evleridir. Oralara biz varis olduk.

28:59 Rabbin, toplumların merkezine, kendilerine ayetlerimizi okuyan bir elçi göndermedikçe onları yok etmez. Biz, halkı zalim olmayan toplumları asla yok etmeyiz.

Devletleri yönetenler sadece kendi çıkarları için politika yapmayı gözetirken toplumun işleyişini ve istikrarını, düzeni ve geleceğini planlamayı unuttuklarında yardımlaşma, kucak açma ve yardıma koşma eylemleri bir diğerinin çıkarlarına zarar vermeye başlayabiliyor. Bu nedenle devletler yapması gereken her iş gibi, iyilik eylemlerini de planlı şekilde, geçmiş toplum düzeni ve gelecek toplumun düzenin yeni işleyişini bir düzen haline sokacak organize davranışlar üzerinden yönetmelidir. Ne iyilik yapan ne de iyilik yapılan kişiler zarar görmeli, aksine toplumlar daha da güçlenerek daha büyük emeller için, belki de yeni ortak vizyonlar gözetecek günlere bu şekilde ilerleyebilirler.

Kimi zaman zulüm gören topluma yerinde yardım, dirlik ve düzen sağlama çalışmaları yapılabilir. Yapılmalıdır.

4:75 Size ne oldu ki "Rabbimiz, bizi halkı zalim olan bu ülkeden kurtar, bize sahip çık, bize yardım et," diye feryad eden ezilmiş erkekler, kadınlar ve çocuklara rağmen hâlâ ALLAH yolunda savaşmıyorsunuz?

22:39 Zulmedilerek kendilerine savaş açılanlara izin verilmiştir. ALLAH onları desteklemeye elbette kadirdir.
22:40 Onlar ki yalnızca, "Rabbimiz ALLAH'tır" dedikleri için haksız yere ülkelerinden çıkarıldılar. Allah halkın bir kısmını bir kısmına karşı savunmasaydı silolar, alışveriş merkezleri, yardım kurumları, ve içlerinde ALLAH'ın isminin çokça anıldığı mescidler yıkılırdı. ALLAH kendisine yardım edenlere elbette yardım edecektir. ALLAH Kuvvetlidir, Güçlüdür..
22:41 Onlar ki kendilerini yeryüzüne yöneticiler kıldığımız zaman namazı gözetir, zekatı verir, iyiliği emreder ve kötülükten menederler. Son karar ALLAH'a aittir.
22:42 Seni yalanlarlarsa, onlardan önce Nuh, Ad ve Semud halkları da yalanlamışlardı.
22:43 İbrahim'in halkı, Lut'un halkı da…
22:44 Medyen yerlileri de… Musa dahi yalanlandı. Ben o kafirlere süre tanıdım ve sonra onları hesaba çektim; beni tanımamak da nasılmış!.
22:45 Nice kentlerin halkını, işledikleri haksızlıklardan ötürü helak ettik. Onlardan arta kalanlar, çökmüş çatılar, terkedilmiş kuyular ve ıssız saraylardı…
22:46 Düşünen beyinlerle ve işiten kulaklarla yeryüzünü dolaşmadılar mı? Gerçek körlük, gözlerin körlüğü değil; göğüslerdeki gönüllerin körlüğüdür.

22:58  ALLAH yolunda göç ettikten sonra ölenler veya öldürülenler, ALLAH tarafından güzel bir rızık ile besleneceklerdir. Kuşkusuz ALLAH rızık verenlerin en iyisidir. 

22:60 Bu böyledir. Kim, kendisine uygulanan haksızlığa karşı aynı şekilde karşılık verir de bundan dolayı da kendisine saldırılırsa ALLAH ona yardım edecektir. Elbette ALLAH Affedendir, Bağışlayandır.
22:61 Bu gerçekleşecektir. Çünkü ALLAH geceyi gündüze sokar, gündüzü geceye sokar ve ALLAH İşitendir, Bilendir.

Ayrıca ezilen ve diğer her nimet gibi bilgiden uzak kalan bu toplumlar eğitmeli, para ve erzak yardımı yapılmalıdır. Eğer kendi ülkelerimize davet ederek onlara bir güvence verdiysek, yerleşik halkın düzenini bozmayacak şekilde bu kişilerin topluma kaynaştırılması için eğitimler verilmeli ve belirli bölgelerde olacak şekilde oturum ve çalışma hakkı tanınmalıdır.

Dünya toplumları büyük bir aymazlık içinde çıkar, para, tümüyle şeytandan olan ırksal üstünlük fikri, doğal kaynaklar veya kişisel birçok farklı çıkarları adına ya dinsizlik övücü cümlelerle ya da Allah ile insanları kandırmaktan çekinmiyorlar. İnsanlar da bireysel olarak cahil kalmayı tercih ederek bu zulme ortak oluyorlar.

11:118 Rabbin dileseydi halkı tek bir toplum yapardı. Fakat onlar sürekli olarak tartışıp duracaklar.

16:93 ALLAH dileseydi sizi bir tek toplum kılardı. Ancak, dilediğini saptırır, dilediğine de yol gösterir. Elbette yaptıklarınızdan sorulacaksınız.

42:8 ALLAH dileseydi onları bir tek toplum kılardı. Ancak O, dilediğini rahmetine sokar. Zalimlerin bir sahibi ve yardımcısı yoktur.

5:48 Kendinden önceki kitapları doğrulayan, onların yerine geçen bu kitabı, gerçekleri kapsayıcı olarak sana indirdik. ALLAH'ın sana indirdiğiyle aralarında hüküm ver. Sana gelen gerçekleri bırakıp onların hevesine uyma. Her biriniz için bir yasa ve yöntem belirledik. ALLAH dileseydi hepinizi bir tek toplum yapardı. Ancak, size verdikleriyle sizleri sınıyor. İyilikte yarışın. Hepinizin dönüşü ALLAH'adır. Ayrılığa düştüğünüz konuları size bildirecek.

Ben de son zamanlarda üst üste duyduğum üzücü toplumsal olaylara daha fazla sessiz kalmak istemedim. Bir toplumun ne dininden dolayı, ne ırkından dolayı ne de başka bir farklılığından ötürü zulüm görmesine tahammülüm yok. Bu konular üzerinden kazanılacak her bir kör kuruşun yargı gününde o toplumların boğazlarına ve ayaklarına dolanacağını tahmin edebiliyor ve bu insanlardan olmaktan Allah’a sığınıyorum.


85:0 Rahman, Rahim Allah'ın ismiyle
85:1 Andolsun galaksiler sahibi göğe.
85:2 Söz verilen güne,
85:3 Ve tanığa da tanık olunana da andolsun.
85:4 Kanyon halkına yazıklar olsun.
85:5 Tutuşturulmuş ateşin-
85:6 Başında oturmuşlar,
85:7 Ve gerçeği onaylayanlara yaptıkları işkenceyi seyrediyorlar.
85:8 Gerçeği onaylayanlardan nefret ediyorlardı. Sadece, onlar Üstün ve Övgüye layık olan ALLAH'ı onayladıkları için…
85:9 Göklerin ve yerin yönetimi O'na aittir. Ve ALLAH her şeye Tanıktır.
85:10 Gerçeği onaylayan erkeklere ve kadınlara zulüm ve işkencede bulunan ve daha sonra tövbe etmeyenler cehennem azabını haketmişlerdir. Onlar için yakıcı bir azap vardır.
85:11 Gerçeği onaylayan ve erdemli davrananlar ise içlerinden ırmaklar akan bahçeleri haketmişlerdir. Büyük başarı budur.

85:12 Doğrusu, Rabbinin yakalaması pek çetindir.
85:13 Başlatan ve tekrarlayan O'dur.
85:14 O Bağışlayandır, Sevendir.
85:15 Şanlı yönetimin sahibidir.
85:16 Dilediğini yapandır.

2:191 Onlarla karşılaştığınız yerde onlarla savaşın ve sizi çıkardıkları yerden onları çıkarın; zulüm ve işkence öldürmekten beterdir. Sınırlanmış Mescid'in yanında sizinle savaşmadıkça onlarla savaşmayın. Size saldırırlarsa siz de onlara saldırın. İnkarcıların cezası böyledir.

3:195 Rab'leri onlara cevap verdi: "Ben, sizden hiçbir çalışanın yaptığını ödülsüz bırakmam, ister erkek olsun, ister kadın olsun; hepiniz eşitsiniz. Göç edenler, yurtlarından çıkarılanlar, yolumda işkence ve hakarete uğrayanlar, vuruşanlar, öldürülenler… Onların kötülüklerini örteceğim ve onları içlerinde ırmaklar akan bahçelere yerleştireceğim. ALLAH'tan bir karşılık olarak… En güzel karşılık ALLAH'ın yanındadır.

29:10 İnsanlardan, "ALLAH'ı onayladık"diyenlerden bazıları var ki, ALLAH yolunda sıkıntı ile karşılaşınca halkın zulüm ve işkencesini ALLAH'ın cezası gibi sayar. Ama Rabbinden sana bir zafer gelse, "Biz sizinle birlikte idik" derler. ALLAH herkesin en gizli düşüncelerini bilmez mi?

85:10 Gerçeği onaylayan erkeklere ve kadınlara zulüm ve işkencede bulunan ve daha sonra tövbe etmeyenler cehennem azabını haketmişlerdir. Onlar için yakıcı bir azap vardır.


10:83 Firavun ve erkanının işkence ve baskısından korktukları için Musa'yı, halkından ancak bir kaç kişi onayladı. Firavun, yeryüzünde haddi çok aşan bir zorba idi.

2:49 İşkencenin en kötüsünü size uygulayan, kadınlarınızı utandırıp oğullarınızı öldüren Firavunun adamlarından sizi kurtarmıştık. Bu ikisi, Rabbinizden büyük bir sınav idi.

5:54 Gerçeği onaylayanlar, kim dininden dönerse şunu bilsin: ALLAH sevdiği bir toplumu getirir; onlar da O'nu sever. Gerçeği onaylayanlara karşı alçak gönüllü, kâfirlere karşı güçlü ve pektirler. ALLAH yolunda cihat ederler, kınayanın kınamasından çekinmezler. Bu, ALLAH'ın lütfudur; onu dilediğine verir. ALLAH Cömerttir, Bilendir.

2:155 Sizi korkuyla, açlıkla, para, can ve ürün kaybıyla sınayacağız. Müjde ver sabredenlere...

Bu hayat sınavının bizim gözümüzde dayanılmayacak kadar kadar uzun göründüğü o kalp kıran ve güç azaltan zamanlarda aklımıza gelmesi gereken bir ayet daha ekleyerek bitirmek istiyorum.

20:102 Boruya üfürüldüğü gün, suçluları o gün mavi (kederden yüzleri morarmış) olarak toplarız.
20:103 Aralarında gizli gizli konuşurlar, "Siz (dünyada) sadece on kaldınız."
20:104 Onların ne konuştuğunu iyi biliriz. En doğru görüşlüleri, "Siz sadece birgün kaldınız" diyordu.


Hiç değilse Youtube gibi video kanallarından ekranıma ulaşan kişilerin sesi olabilmek için aşağıdaki videoları siteme yükledim. Siz de bu insanların seslerine kulak verin lütfen. Bir toplum kendisini iyi yönde değiştirmedikçe Allah da o toplumu iyi yöne çevirmez.



Hoşça kalın!



Yorumlar